Wikia

2.822 Pages

Historisch PeizeEdit

Op allerlei fronten zijn mensen bezig om de geschiedenis van Peize in het algemeen en hun eigen familie in het bijzonder vast te leggen.

Verschillende mensen hebben de genealogische gegevens in de diverse archieven doorgespit en vastgelegd in indrukwekkende gegevensbestanden (database), websites en geschriften, varierend van losbladige systemen tot boeken.

In een poging hier structuur in te brengen is deze website in het leven geroepen. Niet met de pretentie om de ultieme website te zijn, maar gewoon "een stap op weg naar ...". Er zijn verschillende vergelijkbare alternatieven en allen hebben hun voor- en nadelen.


Een andere, zeer actieve, groep mensen heeft zich verzameld in de Historische Vereniging Pezie/Peize. De vele activiteiten van deze club worden helaas nog niet ondesteund door een website. Misschien dat deze website een mogelijkheid biedt.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.